14 Paź

Nadziane kieszonki

Kieszonki pełne szpinaku i sera :-)

Lista zakupów : - filet z kurczaka, - szpinak - ser feta półtłusty, - przyprawy, - kapusta czerwona, - marchew, - jabłko, - cebula, - przyprawy - majonez lekki, - jogurt 2% - Wykałaczki Wykonanie: Filet przyprawiamy ulubionymi przyprawami odstawiamy na o.1/2 godziny ,potem robimy w nim kieszonkę na farsz( pokrojony szpinak plus ser feta rozgniecione widelcem) spinamy kieszonki wykałaczkami . Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 1h( w miedzy czasie przekładając z jednej strony na drugą ). Surówka: Kapustę bardzo drobno szatkujemy i przelewamy wrzątkiem potem solimy i ugniatamy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jabłko i marchew trzemy na tarce. przyprawiamy do smaku. Dodajemy sos ( łyżka jogurtu i łyżeczka majonezu ). Odkładamy na ok pół godziny do lodówki. Do mięsa podajemy ryż basmati lub kaszę ( jaką lubicie ) gotowaną wg przepisu na opakowaniu Smacznego !!!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ