28 Luty

Fit pączki twarogowe

Lubisz pączki ?? możesz upiec je też w piekarniku 

Pieczone pączki twarogowe

Składniki (na 8 normalnej wielkości pączków):

1 szklanka mąki
250 g twarogu
1 jajko
3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:

Jajko z twarogiem i ksylitolem zmiksować mikserem, dodać mąkę i proszek, zagnieść ręcznie ciasto.

Pokroić na osiem części, z każdej uformować pączka, kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia(zachować odstępy) piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

UWAGA! Do środka można dać dowolne nadzienie (przed formowaniem spłaszczyć w dłoniach dać dwie kostki czekolady lub dowolny dżem) uważać tylko żeby dokładnie skleić. Nie powinno nic wyciekać ponieważ ciasto jest dosyć gęste.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ