19 Marz

Pulpeciki

Pyszne pulpeciki drobiowe z penne

Produkty :

Bułka czerstwa grahamka - 10g,

Makaron pełnoziarnisty - 50g,

Mięso mielone z kurczaka 100g

oliwa z oliwek,

przyprawy - pieprz sól,

pomidor - 1 szt

przecier pomidorowy - 10g,

Pietruszka natka 

Sposób przytotowania: Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu.Bułkę namoczyć w wodzie , odsączyć i dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Formować pulpeciki wielkości orzecha i kłaść na patenię na rozgrzany olej. Sparzyć pomidora i obrać ze skóry, dodać do mięsa i dusić 7 minut , potem dodać jesczcze przecier pomidorowy i dusić jeszcze 2 min. Podając posypaćdużą ilością natki . smacznego 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ