11 Kwie

MUFFINY

Pyszne muffinki orzechowo - owocowe

MUFFINKI BANANOWO-ORZECHOWE - ok. 2 szklanek mąki pełnoziarnistej -50 dag dojrzałych bananów -125 ml płynnego miodu - 8 łyżek masła orzechowego, - 2 łyżki startych orzechów włoskich, - 2 łyżeczki proszek do pieczenia aromat waniliowy lub rumowy szczypta soli Sposób przygotowania : Banana obrać i pokroić a następnie rozetrzeć widelcem i wymieszać z miodem, masłem orzechowym i aromatem oraz 5 łyżkami wody. W drugiej misce dokładnie wymieszać mąkę , proszek i rozgniecione drobno orzechy oraz sól. Następnie połączyć mąkę z masą bananową. Ciasto przełożyć do foremek . Wcześniej je natruścić i oprószyć mąką. Piekarnik rozgrząc do 180 stopni i piec 20-25 minut . Czekać na złoty kolor

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ