16 Kwie

Racuchy z jabłkami

Danie dla małych i dużych

składniki (2 osoby)

- 2 jabłka 

-200ml mleka

-1jajo

-150g mąki (ja użyłam 50 zwykłej pszennej i 100g pełnoziarnistej)

-łyżka cukru waniliowego 

-1 łyżeczka ksylitolu,

-1/2 łyzeczki sody oczyszczonej,

do smażenia: masło klarowane,lub olej kokosowy lub inne oleje roślinne

Sposób przygotowania:

Makę,cukier waniliowy i ksylitol oraz sodę dobrze wymieszać w misce, dodać mleko i jajo  wymieszać na jednolitą masę.

Jabłka obrać , usunąć gniaza nasienne i zetrezć na tarce lub drobniutko skroić . Całość wymieszać dokładnie.Kłaść na rozgrzany tłuszcz na patelni. Można podawać dodatkowo z mussem owocowym.Smacznego 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ