07 Kwie

Rybka z grilla

Zapraszamy na pyszny obiad

Potrzebujemy:

- czosnek

- dorsz surowy - 120g

- oliwa z oliwek - 10g

- pieprz czarny

- rozmaryn,

- sok z cytryny - 1 łyzeczka

- sól

Surówka

- cebula-50g

-cukier - 1/2 łyzeczki

-kapusta kiszona - 150g

-marchew- 50g

-oliwa z oliwek,

pieprz, sól

Ziemniaki

-sól

-ziemniaki - 300g

Sposób przygotowania:

Rybka: dorsza opłukać i osuszyć ręcznikiem, skórę ponacinać nożem, oprószyć solą i pieprzem, wysmarować oliwą wymieszaną z sokiem, posypać rozmarynem i schować do lodówki na okoo 1 godzinkę.

Potem grilowac ok. 8-10 min aż w środku bedzie miękka a na zewnątrz rumiana.

Surówka: Kapustę i cebulkę poszatkować , marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, doprawić cukrem i oliwą.

Ziemniaki umyc i osuszyc ręcznikiem  piec w foli aluminiowej w piekarniku około 40 min. potem oprószyc solą.

 

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ